Zoekpictogram

Dierendagtoer met reuzenzalm

News Section Icon Gepubliceerd op 13-10-2021

Reuzevis Blue op de Markt in Gouda

De afgelopen twee weken stonden in het teken van onze landelijke Dierendagtoer met reuzenzalm Blue. Met de zeven meter lange reuzenzalm toerden we langs verschillende steden om aandacht te vragen voor beter vissenwelzijn. Na de start op 3 oktober in Groningen reisde Blue onder andere naar Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen.

Blue trok veel bekijks van publiek en pers en honderden mensen tekenden een actiekaart met een oproep aan de nieuwe minister van landbouw voor betere vissenwelzijnsregels.

Op Dierendag waren we in Deventer. Bekijk hieronder de beelden.

Dank aan alle supporters!

Deze toer is voor een belangrijk deel mogelijk gemaakt door iedereen die heeft meegedaan aan de crowdfundingactie. Nogmaals heel erg bedankt aan iedereen die doneerde!

Samen werd het geweldige bedrag van opgehaald. Het doelbedrag van €15.000,- haalden we niet. Hierdoor konden we iets minder uitpakken dan we oorspronkelijk voor ogen hadden. Maar toch kunnen we met dit bedrag een geweldige toer maken langs Nederlandse steden!

Oog voor vis

Vissen zijn prachtige, intelligente dieren met gevoel en emoties. Maar hun welzijn krijgt nog veel te weinig aandacht. Het dierenleed bij de vangst, de doding en in kwekerijen is heel groot. En er zijn bijna geen regels om hun welzijn te beschermen. Daarom voeren wij samen met onze supporters campagne onder de titel Oog voor vis. Lees hier meer over de vissen en ons werk.

Wil je ook de vissen helpen? Teken dan onze petitie voor beter vissenwelzijn.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).