Zoekpictogram

Crowdfunding: reuzevis door Nederland!

News Section Icon Gepubliceerd op 2-9-2021

Zalm Op Rembrandtplein

Vissen kunnen niet schreeuwen van de pijn. Ze zijn de stille, verborgen slachtoffers van een massale industrie. Net zo goed als andere dieren voelen vissen pijn. Ze lijden op vreselijke wijze tijdens de vangst, de slacht en in kwekerijen.

Vissen verdienen veel betere bescherming. Daarom zijn we vandaag een crowdfundingactie gestart voor een grote vissentoer door Nederland. Met een megagrote opblaasbare zalm willen we langs verschillende Nederlandse steden gaan om aandacht te vragen voor het dierenleed. En om iedereen te laten zien hoe bijzonder, intelligent en gevoelig vissen zijn.

Jij kunt helpen om dit mogelijk te maken. Steun nu onze crowdfundingactie!

Ons doel is om in de week van Dierendag in zes grote Nederlandse steden actie te voeren met onze vijf meter hoge zalm. We zullen videobeelden laten zien over het leven en de intelligentie van vissen en voorbijgangers vragen in actie te komen. En we zullen veel rumoer maken in de media. Voor deze toer hebben we €15.000,- nodig. De crowdfundingactie loopt tot 1 oktober.

Vis

Meer aandacht voor vissenleed

Waar steeds meer politici en consumenten aandacht hebben voor het leed van de dieren in de veehouderij, is er nog te weinig oog voor vissenleed. Daar moet verandering in komen.

Vissen zijn prachtige, intelligente dieren met gevoel en emoties. Maar ze worden stelselmatig uitgesloten van bescherming en miljarden vissen lijden vreselijk.

Zo worden wilde vissen tijdens de vangst soms uren door het water gesleept en verdrukt in de netten om vervolgens langzaam te stikken aan boord. Of ze worden bij vol bewustzijn opengesneden.

In kwekerijen leven de dieren in overvolle betonnen bakken of in kooien op zee, waar ze geen enkele ruimte hebben voor hun natuurlijke gedrag en vele ziek worden. Ook in Nederlandse viskwekerijen lijden de dieren ernstig blijkt uit ons rapport ‘Kweekvissen in Nederland: vee-industrie onderwater.’

De zalm is veruit de meest gegeten vis in Nederland. De meeste zalmen leiden een treurig leven in overvolle kwekerijen. De dieren, die in het wild duizenden kilometers afleggen, zwemmen doelloos rondjes in vervuild water. Vele raken ziek, worden aangevreten door parasieten en veel dieren sterven. Dat blijkt ook uit ons recente onderzoek naar het leven in Schotse zalmkwekerijen.

Vissen verdienen veel betere bescherming. Daarom gaan wij op toer door Nederland om aandacht te vragen voor deze vergeten dieren.

Jij kunt de vissen helpen door mee te doen met de crowdfundingactie.

Meer weten over vissen en onze campagne voor beter vissenwelzijn? Kijk op oogvoorvis.nl.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).