Zoekpictogram

News Section Icon Gepubliceerd op 8-6-2021

Logo Stop verre veetransproten

Op 14 juni organiseren we voor de zesde keer de internationale actiedag tegen verre veetransporten. Over de hele wereld komen mensen in actie om aandacht te vragen voor het vreselijke dierenleed. Dit jaar gaan we vanwege de coronamaatregelen niet de straat op, maar voeren we online actie.

Teken de petitie

Roep de Europese Commissie op een einde te maken aan het dierenleed en verre veetransporten naar verre landen buiten de EU te verbieden. Teken hier de petitie.

 

Action Icon
Teken tegen verre veetransporten

Kom nu in actie en vraag de Europese Commissie om een verbod op verre veetransporten.

Teken nu
2. Teken tegen verre veetransporten

Wereldwijde twitterstorm

Tussen 11.00-14.00 uur organiseren we een wereldwijde twitterstorm. Duizenden mensen over de hele wereld zullen zich tegelijkertijd uitspreken voor een einde aan het gruwelijke gesleep met dieren.

Gebruik je Twitter? Gebruik onderstaande knoppen om de actie te delen. Klik op alle drie, het zijn verschillende tweets.

 

 

Maak je een eigen tweet, vergeet dan niet #BanLiveExports toe te voegen. Retweet vervolgens zoveel mogelijk berichten die de actie ondersteunen.

Laat je zien op social media

Laat op social media aan iedereen zien dat jij tegen verre veetransporten bent en de actiedag steunt. Meld je aan via het Facebook evenement en deel berichten en video’s.

Maak een selfie met onze virtuele dierenmaskers en deel ‘m

Liever een papieren masker? Dat kan ook!

Virtueel masker

Plaats een leuke selfie met een zelfgemaakt bord of poster

Geen inspiratie? Download onze poster en print ‘m uit.

Papieren bordje

Plaats de Stop verre veetransporten button op je Facebook profielfoto

Profielfoto

Plaats een Stop verre veetransporten omslagfoto op je Facebook, Instagram of Twitter.

Gebruik een Stop verre veetransporten achtergrondje op je mobiel.

Wallpaper Voorbeeld

14 juni: wereldwijde actiedag

Het is de zesde keer dat wij samen met dierenbeschermers over de hele wereld de internationale actiedag tegen verre veetransporten organiseren. Vorig jaar deden duizenden mensen uit ruim dertig landen mee. Eerdere jaren gingen mensen over de hele wereld de straat op, van Nepal tot Nieuw-Zeeland en van Portugal tot Noord-Amerika. In Nederland reden we onder andere  de hele dag met videoschermen door het land om aandacht te vragen voor het leed.

Enkele van de acties op 14 juni 2019.
Enkele van de acties op 14 juni 2019.

De actiedag is op 14 juni, omdat er 6 jaar geleden op die dag een vreselijke ramp plaatsvond, waarbij 13.000 schapen een gruwelijke dood stierven aan boord van een transportschip. Het schip vertrok op 21 mei uit Roemenië, maar kon door fouten niet aanmeren in het land van bestemming en bleef ruim 3 weken op zee. Uiteindelijk meerde het aan in Somalië op 14 juni. Alle dieren waren toen gestorven van uitdroging, honger en uitputting.

Helaas is dit verhaal slechts een van de vele voorbeelden van vreselijke misstanden tijdens verre veetransporten. Dagelijks worden duizenden dieren op transport gesteld in overvolle wagens en schepen naar verre bestemmingen. Uren zonder eten en drinken, verstikkende hitte, verwondingen en overvolle laadruimtes. Wantoestanden zijn er op grote schaal en over de hele wereld. Daarom voeren wij internationaal campagne om een einde te maken aan verre veetransporten.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).