Zoekpictogram

Succes: vee-industrie is niet duurzaam

News Section Icon Gepubliceerd op 27-5-2021

Biggen in het gras

De huidige vee-industrie die dieren opsluit en de aarde uitput, is allesbehalve duurzaam. Toch dreigde de Europese Commissie vee-industrie officieel als ‘duurzaam’ te bestempelen. Dit zou niet alleen onterecht zijn, maar zou rampzalige gevolgen hebben, omdat het kan leiden tot grote investeringen en de bouw van nog meer megastallen.

Enkele maanden geleden vroegen we onze supporters daarom in actie te komen en hun mening te geven via de website van Europese Commissie. In meerdere landen organiseerden we deze actie en duizenden mensen lieten zich horen. Bovendien voerden we actie op Twitter en dienden we samen met 130 organisaties een brandbrief in bij de Commissie.

En met succes! Vee-industrie is nu geschrapt van de lijst met duurzame investeringen. We willen iedereen die meedeed aan de actie heel hartelijk danken.

Dit is een erg belangrijke stap, maar de strijd is nog niet gestreden. De besprekingen over de zogeheten Europese taxonomiewet die bepaalt wat wel en niet duurzaam is, gaan door. Natuurlijk blijven wij dit op de voet volgen.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).