Zoekpictogram

Filmtip: Seaspiracy

News Section Icon Gepubliceerd op 20-4-2021

School met vissen in de zee

In de nieuwe documentaire Seaspiracy wordt de visindustrie onder de loep genomen. Een jonge filmmaker gaat op onderzoek uit naar de walvissen- en dolfijnenindustrie, maar al snel ontdekt hij steeds meer over de impact van de wereldwijde visserij.

Jaarlijks worden naar schatting 3 biljoen (dat zijn duizend miljard) vissen gedood. Daarmee is de visindustrie misschien wel de grootste bron van dierenleed aller tijden. Naast het dierenleed komen ook andere grote problemen aan het licht, zoals de impact op klimaatverandering en biodiversiteit, de plastic soep, misleidende keurmerken en mensenrechten.

Ook worden beelden getoond van de vreselijke omstandigheden in de Schotse zalmkwekerijen. Vorige maand publiceerden wij ons onderzoek naar het lot van de Schotse zalmen; de beelden vind je hier (let op, deze kunnen als schokkend ervaren worden).

De beste manier om de vissen te helpen en om bovenstaande problemen het hoofd te bieden is dan ook om geen of veel minder vissen en visproducten te eten. 

De documentaire is te zien op Netflix.

Meer weten?

Meer informatie over de vissen en onze campagne voor beter vissenwelzijn vind je op Oog voor vis.

Meer filmtips over dieren? Bekijk hier een lijst van favoriete films die we rond kerst vorig jaar maakten.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).