Zoekpictogram

Stemwijzer: wie is jouw dierenkandidaat?

News Section Icon Gepubliceerd op 2-3-2021

Big in de buitenlucht

Weet jij al op wie je stemt komende verkiezingen? Op de website van Wie is jouw dierenkandidaat? zie je welke kandidaat-Kamerleden zich inzetten voor dierenwelzijn en op welke manier. Wie is er bijvoorbeeld voor een verbod op kooien in de veehouderij? Of wie wil het vissenleed aanpakken?

Kandidaten van verschillende partijen reageren op 14 stellingen, zodat jij makkelijker een keuze kunt maken voor een diervriendelijke kandidaat, op welke partij je ook stemt. En dat is belangrijk, want hoe meer dierenvrienden er straks in de Tweede Kamer zitten, des te meer we kunnen bereiken voor de dieren.

Wie is jouw dierenkandidaat? is een initiatief van de Dierencoalitie, een samenwerkingsverband van dierenbeschermingsorganisaties waar CIWF ook deel vanuit maakt.

Politieke partijen

De kandidaten die op de stellingen hebben gereageerd zijn van de partijen 50Plus, ChristenUnie, D66, GroenLinks, JA21, PvdA, Partij voor de Dieren, SGP, SP en Splinter. Jammer genoeg hebben CDA en VVD laten weten niet mee te willen doen. Van Forum voor Democratie, de PVV en Denk is er geen reactie ontvangen.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).