Zoekpictogram

Online event: ons voedselsysteem en biodiversiteitsverlies

News Section Icon Gepubliceerd op 19-1-2021

Banner van de webinar

Het milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP), de onafhankelijke denktank Chatham House en Compassion in World Farming presenteren in samenwerking binnenkort een belangrijk nieuw Chatham House rapport, getiteld ‘Food System Impacts on Biodiversity Loss’: over de impact van ons voedselsysteem op het verlies van biodiversiteit én hoe we dit kunnen veranderen.

Het gratis online evenement is op woensdag 3 februari om 14.00 uur. Aanmelden kan hier.

Het evenement is geheel in het Engels; de sprekers zijn: 

  • Jane Goodall, apenonderzoeker, dierenbeschermer en VN-ambassadrice voor de vrede
  • Susan Gardner, Director Ecosystems Division, VN Milieuprogramma UNEP 
  • Professor Tim Benton, Onderzoeksdirecteur Chatham House
  • Philip Lymbery, global CEO Compassion in World Farming 

Hoe dieren uitsterven voor ons goedkope voedsel

Terwijl het aantal dieren dat wordt opgesloten in de krappe kooien en hokken van de vee-industrie nog altijd stijgt, daalt het aantal wilde dieren in de natuur drastisch. De productie van zo goedkoop mogelijk voedsel put de aarde uit en zorgt ervoor dat dieren- en plantensoorten uitsterven.

 Biodiversiteit is cruciaal voor de gezondheid van mens en planeet, maar neemt sneller af dan ooit in de menselijke geschiedenis. De mensheid is afhankelijk van de natuurlijke systemen van de aarde om de leefomgeving te reguleren, de planeet bewoonbaar te houden en voedsel te produceren. Maar de manier waarop we de laatste 50 jaar voedsel produceren heeft geleid tot een enorm verlies aan biodiversiteit.

Wij zijn blij en trots samen te werken met vooraanstaande wetenschappers en de Verenigde Naties. Samen met hen bespreken we bij de presentatie van het rapport hoe we kunnen overstappen op een natuurvriendelijk voedselsysteem dat de biodiversiteit in stand houdt, in het belang van dieren, mensen en de aarde.  

Meld je hier aan voor het online evenement

 

Het VN-Milieuprogramma (UNEP) is wereldwijd de leidende autoriteit op milieuactiviteiten en milieubeleid. UNEP stimuleert en assisteert landen bij het implementeren van milieuvriendelijk beleid via duurzame ontwikkeling en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van internationale milieuverdragen en -afspraken op regionaal en wereldwijd niveau.

Chatham House is een vooraanstaand onafhankelijk beleidsinstituut wiens missie het is om regeringen en samenlevingen te helpen aan een duurzame, veilige en rechtvaardige wereld te werken.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).