Zoekpictogram

News Section Icon Gepubliceerd op 22-12-2020

In deze tijd van het jaar is er niets fijners dan lekker op de bank een film te kijken. Wij hebben een aantal van onze favoriete films over de dieren en de aarde op een rij gezet voor je. Veel kijkplezier!

1. My octopus teacher

Kiki, campaigner en fondsenwerver: “Geweldig mooie film! In deze documentaire bouwt de hoofdpersoon een bijzondere relatie op met een inktvis. Het toont aan hoe emotioneel intelligent inktvissen zijn. We kunnen zo veel leren van dieren, we moeten gewoon goed kijken!”

Je kunt ‘m bekijken op Netflix.

2. The Game Changers

Edith, digital campaigner: “Over een plantaardig dieet hoor je vaak dat je goed op je voeding moet letten, omdat je voedingsstoffen tekort zou komen. Ironisch genoeg is het juist andersom. Dierlijke etenswaren zijn helemaal niet zo voedzaam als ons altijd is voorgehouden. The Game Changers is een boeiende film gebaseerd op nieuwe wetenschappelijke inzichten, waarin alle mythes over vlees worden ontkracht.”

Te bekijken op Netflix.

3.The Biggest Little Farm

Filmmaker John en zijn vrouw Molly schaffen een stuk grond aan buiten de stad om een duurzame boerderij te beginnen. In deze hartverwarmende documentaire volg je hen terwijl ze het dorre land ombouwen tot een unieke boerderij met een zelfregulerend ecosysteem. Dineke, supporterservice: “Het is geweldig om te zien hoe de natuur alles zelf kan oplossen!”

Te zien via Netflix en Pathé Thuis.

  4. David Attenborough: A life on our planet

Tijdens het lange leven van de beroemde Britse regisseur David Attenborough (93) ging de natuur in de wereld enorm achteruit. De film wisselt schitterende beelden uit Attenboroughs fantastische films af met treurige shots van gekapte oerwouden en andere verloren natuur. Geert, directeur: “Maar de film biedt ook hoop: Attenborough adviseert oerwouden terug te planten, slimmer groenten te verbouwen en door minder vlees en meer plantaardig te gaan eten kunnen we het beslag dat mensen op de natuur leggen terugdringen en de neergang keren.”

Je kunt ‘m bekijken op Netflix.

5. Kiss the Ground 

Deze documentaire gaat dieper in op het verlies aan biodiversiteit en de achteruitgang van de bodem als gevolg van industriële landbouw en veehouderij, een onderwerp dat Attenborough handig omzeilt. Deze film is dan ook zwaardere kost maar geeft ook hoop. Door over te schakelen op regeneratieve landbouw, die de bodem niet uitput maar voedt, kunnen we CO2 binden en de opwarming van de aarde tegengaan. Geert, directeur: “Industriële veehouderij past daar natuurlijk niet bij, wel een slimme inzet van dieren die helemaal volgens hun eigen aard helpen een levend ecosysteem in stand  houden.”

Te bekijken op Vimeo en Netflix.

6. Bee Movie 

Dineke, supporterservice: Hartverwarmende animatiefilm over het leven van bijen. Het feelgood gevoel blijft over, maar je raakt als kijker ook zeker meer bewust van het belangrijke werk dat die kleine dieren doen. Leuk om met de kinderen te kijken!”

Je kunt ‘m bekijken op Google Play, iTunes en Netflix.

7. Okja 

Annemarie, campaigner: “Prachtige film over de band tussen een meisje en een genetisch gemodificeerd supervarken, genaamd Okja. Wat een mooie vorm om het verhaal van de dieren in de vee-industrie te vertellen! Okja geeft een gezicht aan de miljarden dieren die worden uitgebuit. En ze confronteert ons met het vreemde contrast tussen hoe we omgaan met onze huisdieren en de dieren die we eten. Aangrijpend, heftig, hier en daar grappig en fantastisch gemaakt.”

Te zien op Netflix.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).