Zoekpictogram

Actie: vee-industrie is niet ‘duurzaam’

News Section Icon Gepubliceerd op 10-12-2020

Moedervarken in kraamkooi

De hedendaagse vee-industrie die dieren opsluit en de aarde uitput, is allesbehalve duurzaam. Toch lijkt het erop dat de Europese Commissie vee-industrie binnenkort officieel als ‘duurzaam’ wil bestempelen.  Dit is niet alleen onterecht, het kan rampzalige gevolgen hebben. Want het kan leiden tot grote investeringen en de bouw van nog meer megastallen.

Daarom zijn wij een actie gestart waarbij we de betrokken politici, EU Commissarissen McGuinness van Financiën, Wojciechowski van Landbouw en Sinkevičius van Milieu via Twitter oproepen in actie te komen en nú te kiezen voor een toekomst zonder vee-industrie.

Jij kunt meedoen, stuur hun nu een tweet.

 

Gebruik je (nog) geen Twitter? Lees hier hoe je Twitter kunt gebruiken om actie te voeren voor de dieren.

Kip in volle schuur

Laat Brussel jouw mening horen

Je kunt nog meer doen! Tot eind volgende week kun je direct je mening en feedback geven over de plannen op de website van de Europese Commissie. Maak een account aan (of log in, als je er al een hebt) en schrijf in je eigen woorden waarom vee-industrie allesbehalve duurzaam is. 

Je kunt denken aan de volgende punten: 

  • Vee-industrie leidt tot ernstige milieuvervuiling en de achteruitgang van natuur en biodiversiteit. Lokaal (onder andere door stikstof) en in de wereld: regenwouden verdwijnen om plaats te maken voor sojaplantages om veevoer te produceren
  • Om de miljarden dieren die opgesloten zitten in de vee-industrie te voeden, worden monoculturen van soja en graan massaal bewerkt met pesticiden en kunstmest
  • Vee-industrie buit dieren en de aarde uit: dit past niet in de groene en duurzame toekomst die we willen voor Europa

 Let op, het is belangrijk dat je in je eigen woorden reageert. Als er reacties binnenkomen die identiek zijn, worden ze verwijderd en tellen ze niet mee.

We moeten nú voorkomen dat er nog meer geïnvesteerd wordt in megastallen en dierenleed. Voor een zo groot mogelijke impact organiseren we deze actie in meerdere landen tegelijk. Als de EU Commissie duizenden berichten en tweets ontvangt, móet ze wel in actie komen. Dus doe mee en laat je horen voor de dieren! 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).