Zoekpictogram

Actie: geen andere dieren in plaats van nertsen

News Section Icon Gepubliceerd op 24-11-2020

Nertsen in kooitje

Nertsenhouderijen worden binnenkort verboden in Nederland. Goed nieuws voor de nertsen, maar wat gebeurt er op de plekken waar de houderijen sluiten? We moeten nu voorkomen dat er andere dieren in de plaats voor terugkomen.

Aanstaande maandag vergaderen de Tweede Kamerleden over de vervroegde sluiting van de nertsenhouderijen. Wij zijn daarom een actie gestart waarbij we de betrokken Tweede Kamerleden oproepen ervoor te zorgen dat de sluiting van nertsenhouderijen niet leidt tot de komst van andere vormen van vee-industrie.

Jij kunt ook helpen. Teken nu de petitie.

Omdat nertsen besmet kunnen raken met het coronavirus en het aan mensen kunnen doorgeven, moeten de houderijen snel dicht. De regering trekt meer dan 100 miljoen euro uit als compensatie voor de nertsenhouders om de bedrijven te slopen of om te bouwen. Dat zou betekenen dat er in plaats van nertsen nu bijvoorbeeld konijnen in kooitjes gehouden kunnen worden.

In Nederland zitten al veel te veel dieren opgesloten in de vee-industrie. Dat is niet alleen een ramp voor de dieren, maar ook een gevaar voor milieu, natuur en gezondheid. Wij vinden daarom dat het sluiten van de nertsenhouderijen niet als gevolg mag hebben dat er andere vormen van vee-industrie komen. Tweede Kamerleden kunnen hier nu op aandringen bij de minister om dit op te nemen in de compensatieregeling. Aanstaande maandag dienen wij de handtekeningen in bij de betrokken Tweede Kamerleden.

 

Foto nertsen: Jo-Anne McArthur

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).