Zoekpictogram

Varkensposters hangen in Den Haag!

News Section Icon Gepubliceerd op 24-9-2020

Varkensposter in Den Haag

Deze week hangen onze varkensposters in het centrum van Den Haag! Politici en medewerkers van het landbouwministerie worden op weg naar hun werk op opvallende wijze aangesproken om in actie te komen tegen kooien in de vee-industrie.

Deze actie is geheel mogelijk gemaakt door iedereen die in maart dit jaar meedeed met de crowdfundingactie. Alle donateurs nogmaals heel hartelijk dank!

De 36 papieren en digitale posters zijn onder andere te zien rond het Binnenhof en het ministerie van landbouw. Bekijk op Instagram meer foto’s en video’s die we vandaag in Den Haag maakte.

Omdat de coronacrisis alle aandacht van politici en hun medewerkers vroeg en zij veel minder op straat kwamen, hebben we de actie, die eerder in april gepland was, uitgesteld naar september.

Collage varkensposter Den Haag

Vorig jaar tekenden ruim 150.000 Nederlanders ons succesvolle Europees burgerinitiatief voor een verbod op kooien in de veehouderij. Nog nooit ontving een Europees burgerinitiatief zoveel Nederlandse steun. Nu zijn de politici aan zet: zij moeten zo snel mogelijk in actie komen voor de dieren zodat het verbod er ook daadwerkelijk komt. Zowel in Nederland als in Europa.

Stop de kooien

Nu de handtekeningen onder het burgerinitiatief in alle landen geteld zijn, dienen we ze volgende week op 2 oktober officieel in. Europa is dan verplicht om te reageren.

Kooien staan nu hoog op de politieke agenda. Vorige week besloot Tsjechië alle kippenkooien te verbieden per 2027, een geweldige overwinning van onze Tsjechische collega’s! Eerder besloot Slowakije hiertoe. Hiermee lopen deze landen voor op Nederland, waar kippenkooien nog altijd zijn toegestaan en er 6 miljoen kippen achter tralies zitten.

Eerder dit jaar verbood Duitsland kooien voor zwangere moedervarkens en legde het gebruik van kraamkooien aan banden. Er worden dus belangrijke stappen genomen, maar we zijn er nog niet. Natuurlijk gaan we op volle kracht door met onze campagnes en lobbywerk totdat alle kooien uit de veehouderij verdwenen zijn.

Want nog altijd leiden miljoenen kippen, konijnen en moedervarkens een vreselijk leven in de krappe kooien van de vee-industrie. Achter tralies kunnen ze amper bewegen en worden ze soms gek van frustratie. Dit gebeurt ook in Nederland. Lees meer.

Dieren in kooien
Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).