Zoekpictogram

Crowdfundingactie geslaagd!

News Section Icon Gepubliceerd op 10-9-2020

Videoscherm op Utrecht Centraal

De crowdfundingactie voor de videospot is geslaagd! In oktober zal onze aangrijpende spot een week lang in de grootste treinstations van Nederland te zien zijn. Ruim een miljoen mensen zullen oog in oog staan met het dierenleed en het gezondheidsgevaar dat de vee-industrie met zich meebrengt. We willen alle supporters die dit mogelijk maakten heel hartelijk bedanken!

Met €16000,50 zijn we zelfs over het doelbedrag van €15.000,- heengegaan. Het gehele bedrag zal worden besteed aan onze campagne voor een gezondere toekomst zonder vee-industrie.

In de tweede week van oktober zal de videospot een week lang op 13 mega schermen in 8 stations te zien zijn. Dat zijn Amsterdam CS, Utrecht CS, Rotterdam CS, Den Haag CS, Leiden CS, Breda, Amersfoort CS en Amsterdam Bijlmer Arena. De spot (10 sec) wordt de hele dag elke 2 minuten vertoond enroept mensen op om in actie te komen voor een gezonde toekomst.

Wil jij ook een gezonde toekomst zonder vee-industrie? Teken dan nu de petitie gericht aan belangrijke internationale organisaties, waaronder de Wereldbank.

Vee-industrie is niet gezond

Als de coronacrisis één ding duidelijk maakt, is dat het van levensbelang is om anders met dieren om te gaan. De handel in wilde dieren moet aan banden worden gelegd. Maar dat is niet het enige.

De vee-industrie, waar duizenden dieren op elkaar gepropt zitten onder onhygiënische omstandigheden, is niet alleen een gevaar voor de gezondheid van dieren maar ook voor die van mensen. Duizenden dieren leven dicht op elkaar gepakt in potdichte stallen. Ze zijn vaak gestrest en zijn verzwakt doordat ze zijn doorgefokt. Dierziektes kunnen in de volle stallen razendsnel heel veel slachtoffers maken en soms veranderen in varianten die ook voor mensen gevaarlijk zijn.

Wetenschappers waarschuwen dat de volgende pandemie uit de vee-industrie kan komen. Kortgeleden publiceerden wij ons rapport (Engelstalig) ‘Is the next pandemic on our plate?’ over de gevaren van de huidige vee-industrie en over de noodzaak om over te stappen naar een geheel nieuw en gezond voedselsysteem.

Als we onze gezondheid, de aarde en het leven van miljarden dieren willen beschermen is het noodzakelijk dat we stoppen met de vee-industrie en omschakelen naar een nieuw en gezond voedselsysteem.

Help daarom mee en teken de petitie voor een gezonde toekomst zonder vee-industrie.

Varkens in volle stal
Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).