Zoekpictogram

Crowdfunding: gezondheidsgevaar vee-industrie op mega videoschermen

News Section Icon Gepubliceerd op 27-8-2020

Impressie van de videospot op Utrecht CS

Deze week zijn wij een nieuwe crowdfundingactie gestart. Ons doel: onze aangrijpende videospot over het dierenleed en het gezondheidsgevaar van de vee-industrie op megagrote schermen op de grootste treinstations van Nederland. Binnen twee dagen doneerden supporters al ruim €9.000,- !

Help jij ook mee? Steun dan hier onze crowdfundingactie.

We hebben een uniek aanbod weten te bedingen bij de exploitant om onze spot op 13 megagrote videoschermen in 8 stations door heel Nederland te vertonen, onder andere op de grootste stations van Nederland: Utrecht CS, Amsterdam CS en Rotterdam CS. Hiervoor hebben we €15.000,- nodig. De actie loopt t/m 18 september.

Ruim een miljoen mensen zullen oog in oog staan met het dierenleed en geconfronteerd worden met het gezondheidsgevaar dat de vee-industrie met zich meebrengt. Ze worden opgeroepen om via de website in actie te komen voor een gezonde toekomst zonder vee-industrie. De spot zal een week lang in oktober te zien zijn.

Vee-industrie is niet gezond

Als de coronacrisis één ding duidelijk maakt, is dat het van levensbelang is om anders met dieren om te gaan. De handel in wilde dieren moet aan banden worden gelegd. Maar dat is niet het enige.

De vee-industrie, waar duizenden dieren op elkaar gepropt zitten onder onhygiënische omstandigheden, is niet alleen een gevaar voor de gezondheid van dieren maar ook voor die van mensen. Duizenden dieren leven dicht op elkaar gepakt in potdichte stallen. Ze zijn vaak gestrest en zijn verzwakt doordat ze zijn doorgefokt. Dierziektes kunnen in de volle stallen razendsnel heel veel slachtoffers maken en soms veranderen in varianten die ook voor mensen gevaarlijk zijn.

Wetenschappers waarschuwen dat de volgende pandemie uit de vee-industrie kan komen. Kortgeleden publiceerden wij ons rapport (Engelstalig) ‘Is the next pandemic on our plate?’ over de gevaren van de huidige vee-industrie en over de noodzaak om over te stappen naar een geheel nieuw en gezond voedselsysteem.

Als we onze gezondheid, de aarde en het leven van miljarden dieren willen beschermen is het noodzakelijk dat we stoppen met de vee-industrie en omschakelen naar een nieuw en gezond voedselsysteem.

Wet markets tegenover de vee-industrie
Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).