Zoekpictogram

Jane Goodall spreekt over dieren en pandemieën

News Section Icon Gepubliceerd op 22-6-2020

‘Als we de dingen niet anders gaan doen, is het gedaan met ons.’ Dat zei de wereldberoemde apenonderzoeker Dr. Jane Goodall op onze online conferentie over pandemieën, wilde dieren en de vee-industrie, waarbij ze EU leiders opriep tot actie.

Voor haar kwam de huidige pandemie niet als een verrassing. Door de uitbuiting van dieren, in het wild en in de vee-industrie, hebben we de huidige pandemie over ons afgeroepen.

Toch is de 86-jarige dierenbeschermer positief. Want steeds meer mensen zijn zich bewust van het grote dierenleed en de vernietigende impact van de vee-industrie en willen verandering. De natuur lijkt ons nu wakker te schudden.

Dieren zijn individuen, ieder met een eigen persoonlijkheid, die emoties hebben en angst en blijdschap kunnen ervaren. Zo moeten we hen ook behandelen.

Jane Goodall sprak de EU leiders toe met inspirerende woorden en een boodschap van hoop. Want iedereen kan bij elke keuze die men maakt elke dag z’n steentje bijdragen. Deze coronacrisis kan een keerpunt zijn, het begin van een betere wereld, waarin we respect hebben voor de natuur, voor elkaar en de dieren.

Wij organiseerden de conferentie samen met verschillende Europarlementariërs. Ook Eurocommissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid Stella Kyriakides en Eurocommissaris voor Landbouw Janusz Wojciechowski en onze CEO Philip Lymbery gaven een bijdrage per video. Bijna 1300 mensen namen deel aan de conferentie.

Bekijk het hele webinar

Meer informatie

Uitgebreide informatie over de verschillende sprekers vind je hier.

De bijdrage van onze CEO Philip Lymbery kun je hier teruglezen.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).