Zoekpictogram

Internationale actiedag: stop verre veetransporten

News Section Icon Gepubliceerd op 9-6-2020

Logo Stop verre veetransporten

Aanstaande zondag, 14 juni, organiseren we voor de vijfde keer de internationale actiedag tegen verre veetransporten. Over de hele wereld komen mensen in actie om aandacht te vragen voor het vreselijke dierenleed. Dit jaar gaan we vanwege de coronamaatregelen niet de straat op, maar voeren we online actie. 

Wereldwijde twitterstorm

Tussen 11.00-13.00 uur organiseren we een wereldwijde twitterstorm. Duizenden mensen over de hele wereld zullen zich tegelijkertijd uitspreken voor een einde aan het gruwelijke gesleep met dieren.

Gebruik je Twitter? Doe dan ook mee en meld je aan op het Facebook-evenement. Zo blijf je op de hoogte van al het nieuws rond de actiedag.

Laat je zien op social media

Je kunt meer doen! Ook als je geen Twitter hebt. Laat op social media aan iedereen zien dat jij tegen verre veetransporten bent en de actiedag steunt.

Maak een selfie met onze virtuele dierenmaskers en deel ‘m

Liever een papieren masker? Dat kan ook!

Virtueel masker

Plaats een leuke selfie met een zelfgemaakt bord of poster

Geen inspiratie? Download onze poster en print ‘m uit.

Papieren bordje

Plaats de Stop verre veetransporten button op je Facebook profielfoto

Profielfoto

Plaats een Stop verre veetransporten omslagfoto op je Facebook, Instagram of Twitter.

Gebruik een Stop verre veetransporten achtergrondje op je mobiel.

Wallpaper Voorbeeld

14 juni: wereldwijde actiedag

Het is de vijfde keer dat wij samen met dierenbeschermers over de hele wereld de internationale actiedag tegen verre veetransporten organiseren. Vorig jaar waren er meer dan 150 acties in 43 landen over de hele wereld. Wij reden de hele dag met videoschermen door het land om aandacht te vragen voor het leed. Over de hele wereld, van Nepal tot Nieuw-Zeeland en van Portugal tot Noord-Amerika kwamen mensen in actie.

Enkele van de acties op 14 juni 2019.
Enkele van de acties op 14 juni 2019.

De actiedag is op 14 juni, omdat er 5 jaar geleden op die dag een vreselijke ramp plaatsvond, waarbij 13.000 schapen een gruwelijke dood stierven aan boord van een transportschip. Het schip vertrok op 21 mei uit Roemenië, maar kon door fouten niet aanmeren in het land van bestemming en bleef ruim 3 weken op zee. Uiteindelijk meerde het aan in Somalië op 14 juni. Alle dieren waren toen gestorven van uitdroging, honger en uitputting.

Helaas is dit verhaal slechts een van de vele voorbeelden van vreselijke misstanden tijdens verre veetransporten. Dagelijks worden duizenden dieren op transport gesteld in overvolle wagens en schepen naar verre bestemmingen. Uren zonder eten en drinken, verstikkende hitte, verwondingen en overvolle laadruimtes. Wantoestanden zijn er op grote schaal en over de hele wereld.

Protestmail tegen verre veetransporten

Ook vandaag, tijdens de coronacrisis, gaan de verre veetransporten door. Onverantwoord voor dieren én voor mensen.

Samen met 35 organisaties in heel Europa roepen wij de Europese Commissie op een einde te maken aan de verre veetransporten naar landen buiten de EU. Jij kunt onze oproep steunen door een protestmail te sturen.

Kortgeleden kwam er goed nieuws voor Nederlandse dieren. Landbouwminister Schouten besloot de veetransporten naar heel verre landen, als Kazachstan en Pakistan, te stoppen. Dit is een belangrijke eerste stap op weg naar een verbod op alle veetransporten naar landen buiten de EU. Andere EU landen moeten nu volgen, dus kom in actie en spreek je uit!

 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).