Zoekpictogram

Moeders in beeld

News Section Icon Gepubliceerd op 7-5-2020

Schaap Met Lammetje 700

Aanstaande zondag is het Moederdag. Daarom besteden wij de komende dagen extra aandacht aan de moederdieren.

Wist je bijvoorbeeld dat een moedervarken een uitgebreid nest bouwt en soms zachtjes ‘zingt’ voor haar biggetjes wanneer ze melk drinken?

We maakten een prachtige video over Maria, een varken dat voor het eerst moeder wordt.

Heb jij je nog niet geabonneerd op ons YouTube kanaal? Abonneer je nu en blijf op de hoogte van al onze nieuwe dieren- en campagnevideo’s.

Moederzorg

Kippen communiceren al met hun kuikentjes als ze nog in het ei zitten. Zo kan een moeder bijvoorbeeld reageren op een kuiken dat geluiden van ongemak maakt door het ei te keren of te verleggen.

Piepjonge lammetjes herkennen hun moeder in een kudde schapen, zelfs als ze haar twee maanden niet hebben gezien. En een moederkoe en haar kalf hebben hun leven lang een sterke band.

Op Facebook, Instagram en Twitter plaatsen we deze dagen een serie moeder-kroost foto’s en verhalen van de verschillende dieren. Bekijk ze nu en volg ons op social media voor meer nieuws en foto’s.

Facebook Twitter Youtube Instagram
 
Moedereend Met Kuikens

Helaas groeien in de vee-industrie de meeste dieren op zonder hun moeder, zoals kippen en de kalveren van melkkoeien. Andere kleintjes, zoals biggetjes, mogen wel bij hun moeder, maar kunnen haar enkel bereiken tussen de spijlen van haar kooi. Het moedervarken kan zich in haar krappe kooi niet eens omdraaien, laat staan voor haar kleintjes zorgen zoals zij dat wil.

Wij vinden dat alle dieren een goed leven verdienen met moederzorg, buitenlucht en alle ruimte om zichzelf te zijn. Daarom voeren we samen met onze supporters campagne voor een beter leven voor de miljoenen dieren in de vee-industrie.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).