Zoekpictogram

Overheid past ‘Iedereen doet wat’ campagne aan

News Section Icon Gepubliceerd op 27-2-2020

Screenshot van de website 'Iedereen doet wat'

De ‘Iedereen doet wat’ campagne die de overheid enkele maanden geleden lanceerde, moet met TV-spotjes en een website Nederlanders aansporen het klimaat te helpen. Maar over minder vlees eten – noodzakelijk om het klimaat te redden – werd met geen woord gerept.

De enige tips over voedsel die werden gegeven gingen over verspilling. Zo raadt de website aan om een tapas avond te organiseren met je voedselrestjes. Lees ook het blog ‘Helpt tapas het klimaat?’ dat onze directeur schreef als reactie hierop.

Wij vonden het stuitend en onbegrijpelijk dat de voorlichtingscampagne geen enkele melding maakte over de grote bijdrage die vleesconsumptie en -productie levert aan klimaatverandering. Daarom zijn wij een e-mailactie gestart. 3.737 supporters lieten Klimaatminister Wiebes weten dat vleesvermindering niet mag ontbreken in een serieuze overheidscampagne voor het klimaat.

Het ministerie reageerde op onze actie en liet weten het onderwerp te overwegen. Inmiddels is de campagne aangepast. Op de website zijn pagina’s toegevoegd waarop de grote CO2 uitstoot bij vlees te zien is en mensen worden aangeraden vaker voor vleesvervangers te kiezen.

Het blijft vreemd dat vleesvermindering niet vanaf het begin in de campagne werd meegenomen. Maar we zijn blij dat de overheid hier nu wel luid en duidelijk voor pleit. Dank aan iedereen die in actie kwam!

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).