Zoekpictogram

Gadhimai: de horror gaat door

News Section Icon Gepubliceerd op 2-12-2019

Gadhimai horror

Op het Gadhimai Festival in Nepal zullen deze week duizenden dieren geslacht worden. Het festival, waarbij duizenden runderen, geiten en kippen geofferd worden aan de godin Gadhimai, wordt elke vijf jaar gehouden. De massale slachting gaat gepaard met vreselijke angst, stress en pijn.

De offeringen dateren van ongeveer 270 jaar geleden. Ze verwijzen naar de legende van de godin Gadhimai die eens in een droom van een gevangene zou zijn verschenen. Zij beloofde hem vrijheid in ruil voor een bloedoffer. Deze legende heeft door de eeuwen heen geleid tot het gruwelijke bloedbad dat elke 5 jaar plaatsvindt.

Uitspraak teruggedraaid

Na uitgebreide campagnes van onder andere Compassion in World Farming gaf het bestuur van de Gadhimai tempel in 2015 te kennen te stoppen met de slachtingen op het tempelterrein. Dit leek een grote overwinning. Echter, het huidige bestuur is van de tempel heeft deze beslissing nu teruggedraaid en de slachtingen gaan deze week door.

Protest

Wij hebben protest aangetekend bij meerdere Nepalese ambassades in Europa en werken samen met internationale dierenbeschermingsorganisaties. We ondersteunen de Nepalese organisatie Federation of Animal Welfare Nepal (FAWN) ter plekke die illegale smokkel van Indiase dieren naar het festival in Nepal tegenhoudt.

Wij steunen de internationale petitie van collega-organisatie Animal Equality die de Nepalese regering oproept te stoppen met de massaslachtingen en dieroffers te verbieden. Jij kunt ook meehelpen. Teken hier de petitie.

 

 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).