Zoekpictogram

160.000 handtekeningen tegen kooien naar Den Haag

News Section Icon Gepubliceerd op 12-12-2019

Vandaag hebben wij de ruim 160.000 Nederlandse handtekeningen voor het Europees burgerinitiatief Stop de kooien afgeleverd in Den Haag. Nooit eerder tekenden zoveel Nederlanders een Europees burgerinitiatief. De boodschap is duidelijk: dieren in de vee-industrie verdienen een veel beter leven en het gebruik van kooien moet worden verboden.

ECI handin internationaal

In totaal tekenden ruim 1,6 miljoen Europeanen het afgelopen jaar ons burgerinitiatief. In alle 28 Europese landen brengen we deze week de handtekeningen naar de autoriteiten waar ze officieel worden geverifieerd en geteld.

Als dat klaar is, is Europa verplicht te reageren op onze oproep alle kooien in de veehouderij te verbieden. Natuurlijk gaan we op volle kracht door met onze campagne en ons lobbywerk om ervoor te zorgen dat het verbod er daadwerkelijk komt.

Grootste dierenwelzijnscampagne

Stop de kooien is een van de grootste dierencampagnes ooit. Meer dan 150 organisaties uit heel Europa sloegen de handen ineen om handtekeningen te verzamelen en honderden vrijwilligers gingen de straat op. We hadden een jaar de tijd om een miljoen handtekeningen te verzamelen voor een succesvol initiatief. Eind september sloten we het burgerinitiatief met ruim 1,6 miljoen handtekeningen.

Stop de kooien roept de Europese Commissie op om een einde te maken aan het gebruik van kooien in de veehouderij voor moedervarkens, legkippen, konijnen, kalveren, eenden, ganzen en kwartels vanwege het grote dierenleed. Initiatiefnemer is Compassion in World Farming.

In Nederland wordt het burgerinitiatief naast CIWF ondersteund door Bont voor Dieren, CAS-International, de Dierenbescherming, Eyes on Animals, Foodwatch Nederland, Partij voor de Dieren, Varkens in Nood, VierVoeters, Wakker Dier en World Animal Protection.

Dieren in kooien

 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).