Zoekpictogram

Europese Commissie ongevoelig voor dierenleed veetransport

News Section Icon Gepubliceerd op 27-11-2019

Meer dan 14.000 schapen stierven zondag toen het Roemeense transportschip kapseisde
Meer dan 14.000 schapen stierven zondag toen het Roemeense transportschip kapseisde

Drie dagen na de ramp tijdens het veetransport, waarbij meer dan 14.000 schapen omkwamen, toont de Europese Commissie haar laksheid om dieren te beschermen tijdens transporten. Wij ontvingen een brief van de Commissie naar aanleiding van onze klacht over illegale transporten met een Iers schip. De Commissie laat in haar brief weten geen actie te ondernemen.

In augustus dit jaar dienden wij een officiële klacht in over het Ierse veetransportschip ‘Express 1’. De vergunning van het schip was verlopen, maar het voer meermaals met runderen van Ierland naar Turkije. Aan boord was er hoge sterfte geconstateerd.

In haar reactie op onze klacht laat de Europese Commissie weten geen actie te ondernemen, omdat ze van mening is dat het niet om een ‘systematische overtreding’ gaat.

Geert Laugs, directeur Compassion in World Farming Nederland: “Het is stuitend dat de Europese Commissie – nog geen 3 dagen na een afschuwelijke ramp waarbij duizenden dieren stierven – zich zo ongevoelig toont. Ze geeft te kennen weinig problemen te hebben met veetransportschepen die zonder verplichte certificaten varen. Het is van groot belang dat de nieuwe Europese Commissie dierenwelzijn wél als een prioriteit gaat zien.”

De nieuwe Europese Commissie treedt begin december aan. Wij zullen er alles aan doen om het dierenleed bij verre veetransporten hoog op de agenda te krijgen bij de nieuwe Commissie.

Jij kunt ook meehelpen. Teken de petitie en roep de Europese Commissie op verre veetransporten te verbieden.

 

 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).