Zoekpictogram

EU kijkt vissen in de ogen

News Section Icon Gepubliceerd op 21-11-2019

In het hart van de Europese politiek organiseerden wij vorige week een indrukwekkende tentoonstelling over vissenleed, getiteld: Think you know fish? Think again!

Tentoonstelling Vissenleed

Middenin het Europees Parlement kwamen Europarlementariërs oog in oog te staan met het immense leed dat dagelijks miljoenen vissen ondergaan. Zowel wilde vissen als kweekvissen sterven een gruwelijke dood: ze stikken langzaam, bevriezen levend of worden bij vol bewustzijn opengesneden.

Het welzijn van vissen wordt niet wettelijk beschermd; de dieren zijn vogelvrij. Met de tentoonstelling roepen we de Brusselse politici op zo snel mogelijk het welzijn van de vissen te beschermen en te verbeteren.

Oog voor vis

De tentoonstelling laat vissen zien zoals ze werkelijk zijn: intelligente, sociale dieren met gevoel en emotie. Vissen werken samen, zorgen goed voor hun kleintjes, hebben complexe emoties én kunnen pijn lijden. Het is de hoogste tijd dat deze dieren ook zo behandeld worden.

De tentoonstelling in het Europees Parlement maakt deel uit van onze internationale campagne voor een beter vissenleven. CIWF wil een verbod op onverdoofde slacht en wil invoering van regels en wetten om het welzijn van vissen in viskwekerijen en bij de vangst sterk te verbeteren.

Europarlementariërs
Europarlementariërs poseren om aandacht te vragen voor vissenwelzijn

Wil jij ook de vissen helpen? Teken de petitie tegen de pijnlijke, onverdoofde slacht van vissen.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).