Zoekpictogram

Een geweldig jaar!

News Section Icon Gepubliceerd op 7-11-2019

Na een jaar lang intensief campagne voeren sloten wij het Europees burgerinitiatief Stop de kooien met een overweldigend succes. Meer dan 1,6 miljoen Europeanen tekenden voor een beter dierenleven en een verbod op kooien in de veehouderij.

We willen alle ondertekenaars en fantastische vrijwilligers heel hartelijk danken!

Bekijk hier de terugblik op dit bijzondere jaar.

GROOTSTE DIERENWELZIJNSCAMPAGNE

Stop de kooien is een van de grootste dierencampagnes ooit. Meer dan 150 organisaties uit heel Europa sloegen de handen ineen om handtekeningen te verzamelen en honderden vrijwilligers gingen de straat op.

We hadden een jaar de tijd om een miljoen handtekeningen te verzamelen voor een succesvol initiatief, waarna de Europese Commissie verplicht is met een officiële reactie te komen. Ruim 160.000 Nederlanders zetten hun handtekening; nooit eerder werd een Europees burgerinitiatief door zoveel Nederlanders gesteund.

Het burgerinitiatief roept de Europese Commissie op om een einde te maken aan het gebruik van kooien in de veehouderij voor moedervarkens, legkippen, konijnen, kalveren, eenden, ganzen en kwartels vanwege het grote dierenleed. Initiatiefnemer is Compassion in World Farming.

In Nederland wordt het burgerinitiatief naast CIWF ondersteund door Bont voor Dieren, CAS-International, de Dierenbescherming, Eyes on Animals, foodwatch Nederland, Partij voor de Dieren, Varkens in Nood, VierVoeters, Wakker Dier en World Animal Protection.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).