Zoekpictogram

Konijnen houden, zo kan het ook!

News Section Icon Gepubliceerd op 8-8-2019

In de Europese vee-industrie leven jaarlijks ongeveer 120 miljoen konijnen. Bijna allemaal (94%) zitten ze opgesloten in krappe kooien. Ze staan hun hele leven op draadgaas dat in hun pootjes snijdt en zullen nooit buiten huppelen of een hol graven.

Maar natuurlijk kan het ook anders. Dat laat de Franse biologische konijnenhoudster Sylvie zien. Onze Franse CIWF collega’s gingen bij haar op bezoek. Bekijk hieronder de mooie reportage.

Stop de kooien

In Nederland wordt het relatief weinig gegeten, maar vooral in landen als Spanje, Frankrijk en Italië staat konijnenvlees vaak op het menu. In die landen worden ook de meeste konijnen gehouden. Vaak onder dieronterende omstandigheden.

Ook in Nederland worden ruim 1,5 miljoen konijnen gehouden voor hun vlees. De dieren zitten in kooien of in groepen in zogenaamde parksystemen en komen nooit buiten.

Konijnen in een Spaanse konijnenhouderij
Konijnen in een Spaanse konijnenhouderij

Wij voeren al jaren campagne voor een beter konijnenleven. Recentelijk heeft het Europees Parlement ingestemd voor betere welzijnsregels voor konijnen. Een belangrijke overwinning. Maar er is nog veel werk te doen voordat alle konijnenkooien uit Europa verdwenen zijn. Het Europees burgerinitiatief Stop de kooien roept Europa op een einde te maken aan het gebruik van alle kooien in de veehouderij. Ook die van konijnen.

Teken hier het Europees burgerinitiatief Stop de kooien

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).