Search icon

Supervarken in Leiden

News Section Icon Gepubliceerd op 16-5-2019

Gisteren is het reusachtige kunstwerk ‘Ode aan het varken’– het symbool van onze campagne tegen kooien - in Leiden onthuld. Het 4 meter hoge springende varken van kunstenares Jantien Mook werd onthuld door Marianne Thieme, partijleider van de Partij voor de Dieren. Het kunstwerk is tot en met eind juni te zien op een prachtige locatie op de Lammermarkt in het centrum van Leiden.

Marianne Thieme: "Het is heel belangrijk dat we zien dat dieren levende wezens zijn die gevoelens van pijn, angst en stress, maar ook van geluk en vrijheid kunnen ervaren. En dat wij hun dat gunnen. Dieren horen niet achter de tralies, maar moeten de ruimte krijgen om hun natuurlijk gedrag te vertonen."

Supervarken in Leiden

Het kunstwerk trekt veel aandacht van media en publiek. Een geweldige manier om zoveel mogelijk steun en handtekeningen te verzamelen voor ons Europees burgerinitiatief tegen kooien in de veehouderij.

Supervarken in Leiden
Geert Laugs, directeur van CIWF Nederland, en Marianne Thieme spreken het publiek toe.
Marianne Thieme onthult Ode aan het varken op de Lammermarkt in Leiden.
Marianne Thieme onthult Ode aan het varken op de Lammermarkt in Leiden.