Zoekpictogram

Posters tegen kooien in de veehouderij op treinstations door heel Nederland

News Section Icon Gepubliceerd op 8-5-2019

Deze week is op treinstations door heel Nederland het ernstige dierenleed te zien dat kooien in de veehouderij veroorzaken. Op onze aangrijpende poster is een Nederlands moedervarken in een kraamkooi te zien. De poster roept treinreizigers op in actie te komen door het Europees burgerinitiatief tegen kooien in de veehouderij te ondertekenen. De posteractie is geheel gefinancierd via een crowdfundingactie, waarbij binnen vier weken ruim €17.000,- gedoneerd werd.

We willen alle donateurs aan de crowdfundingactie heel hartelijk danken!

Geert Laugs, directeur CIWF Nederland: “Kooien leiden tot extreem dierenleed. Heel veel mensen willen een betere, diervriendelijkere veehouderij, zoals blijkt uit de overweldigende reacties op onze crowdfundingactie. Het is tijd om te kappen met kooien.” De in totaal 123 posters hangen op treinstations door heel Nederland, zie de locatielijst.

NS-poster 700.jpg

Dierenleed

In de Europese veehouderij zitten meer dan 300 miljoen dieren opgesloten in kooien. Het gaat om kippen (in zogenoemde ‘verrijkte kooien’ en koloniekooien), moedervarkens (in kraamkooien), konijnen, kwartels, kalveren (in individuele boxen) en eenden en ganzen (bij de productie van foie gras). De kooihuisvesting leidt tot zeer ernstig dierenleed. Ook in de Nederlandse vee-industrie zitten miljoenen moedervarkens, konijnen en kippen opgesloten in kooien.

Europees burgerinitiatief tegen kooien in de veehouderij

Het Europees burgerinitiatief Stop de kooien is een oproep aan de Europese Commissie om een einde te maken aan het gebruik van alle kooien in de veehouderij. Meer dan 875.000 mensen hebben het al ondertekend, waaronder ruim 100.000 Nederlanders. Het is een van de grootste dierenwelzijnscampagnes ooit: meer dan 140 organisaties in heel Europa steunen het initiatief, waaronder in Nederland naast CIWF, Varkens in Nood, World Animal Protection, de Dierenbescherming, VierVoeters, Bont voor Dieren, CAS-International en Wakker Dier. Initiatiefnemer is Compassion in World Farming (CIWF).

 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).