Zoekpictogram

Crowdfunding voor posters op treinstations tegen dierenleed in kooien

News Section Icon Gepubliceerd op 26-3-2019

We zijn van start gegaan met een nieuwe crowdfundingactie voor een postercampagne tegen het gebruik van kooien in de vee-industrie. Het doel is om onze aangrijpende poster van een Nederlands moedervarken in een kraamkooi op treinstations door heel Nederland te hangen. Hiervoor willen we minstens €10.000,- ophalen. In enkele dagen doneerden onze supporters al ruim €3500,-. Meedoen kan hier. De actie loopt t/m 18 april.

190326 NS Posters Crowdfunder ECI.jpg

Campagne tegen kooien

De poster laat op indringende wijze het dierenleed in kooien zien en roept de treinreiziger op om het Europees burgerinitiatief tegen kooien te ondertekenen.

Geert Laugs, directeur CIWF Nederland: “Honderdduizenden mensen zullen via deze posters oog in oog staan met het verborgen dierenleed in de kooien in de vee-industrie en opgeroepen worden in actie te komen. Geen enkel dier verdient een leven achter tralies. Het is hoog tijd om te kappen met kooien.”

Dierenleed

In de Europese veehouderij zitten meer dan 300 miljoen dieren opgesloten in kooien. Het gaat om kippen (in zogenoemde ‘verrijkte kooien’ en koloniekooien), moedervarkens (in kraamkooien), konijnen, kwartels, kalveren (in individuele boxen) en eenden en ganzen (bij de productie van foie gras). De kooihuisvesting leidt tot zeer ernstig dierenleed. Ook in de Nederlandse vee-industrie zitten miljoenen moedervarkens, konijnen en kippen opgesloten in kooien.

Europees burgerinitiatief tegen kooien in de veehouderij

Het Europees burgerinitiatief Stop de kooien is een oproep aan de Europese Commissie om een einde te maken aan het gebruik van alle kooien in de veehouderij. Het is een van de grootste dierenwelzijnscampagnes ooit: meer dan 140 organisaties in heel Europa steunen het initiatief, waaronder in Nederland naast CIWF, Varkens in Nood, World Animal Protection, de Dierenbescherming, VierVoeters, Bont voor Dieren, CAS-International en Wakker Dier. Initiatiefnemer is Compassion in World Farming (CIWF). Meer dan 650.000 mensen hebben al getekend, waaronder bijna 80.000 Nederlanders.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).