Zoekpictogram

Ontroerende film over varkens in première

News Section Icon Gepubliceerd op 5-2-2019

M6NTHS PR.jpg

Vandaag gaat op deze website de korte film M6NTHS online in première, ter gelegenheid van de start van het Chinese jaar van het varken. M6NTHS (12min) is geheel uit het oogpunt van een opgroeiend biggetje gefilmd. Filmmaker Helena Schellekens geeft ons een uniek perspectief van het anonieme varken, dat in de vee-industrie teruggebracht is naar een massaproduct. De film maakt van het varken weer een individu en laat ons nadenken over hoe we met dieren in de vee-industrie omgaan. M6NTHS ondersteunt het Europees burgerinitiatief tegen kooien in de veehouderij en is hier online te bekijken tot en met 18 februari.

De titel M6NTHS, 6 maanden, verwijst naar de gemiddelde leeftijd die een varken in de vee-industrie bereikt voor het wordt geslacht. We volgen het leven van een biggetje, zonder enig commentaar of voice-over. Opgroeiend in de vee-industrie geeft het biggetje ons een unieke blik op het leven zoals honderden miljoenen soortgenoten dat ervaren. M6NTHS is twee weken lang te zien op deze pagina ter ondersteuning van het Europees burgerinitiatief tegen kooien in de veehouderij.

Filmmaker Eline Schellekens

Eline Schellekens (1986) maakte M6NTHS als afstudeerfilm van haar BBC Master studie ‘Wildlife filmmaking’ aan de Universiteit van West Engeland in Bristol. Ze filmde hiervoor een maand lang op verschillende varkensbedrijven, in België, Frankrijk en Groot-Brittannië. Ze is met M6NTHS onderscheiden met een Panda Award, de hoogste filmprijs voor ‘wildlife films’ (ook wel bekend als ‘Groene Oscar’).

Eline Schellekens: “M6NTHS gaat over een klein biggetje dat opgroeit in de intensieve veehouderij en nooit van zijn leven buiten komt. Wij als consumens dragen met zijn allen verantwoordelijkheid voor dit onnodige leed; we willen veel voor weinig en gooien makkelijk weg. Zouden we dezelfde keuzes maken als we het biggetje in de ogen kijken?”

Bekijk de film hier.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).