Search icon

Mijlpaal: half miljoen handtekeningen tegen kooien

News Section Icon Gepubliceerd op 18-2-2019

moedervarken.jpg (1)

Het Europees burgerinitiatief tegen het gebruik van kooien in de veehouderij heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: dit weekend werd de 500.000e handtekening gezet. Daarmee heeft het initiatief binnen 5 maanden na de start al de helft van het benodigde aantal handtekeningen bereikt. Van de 500.000 handtekeningen zijn er ruim 70.000 van Nederlanders.

Geert Laugs, directeur CIWF Nederland: “Met een half miljoen handtekeningen in vijf maanden tijd ligt het burgerinitiatief goed op koers voor het miljoen vereiste handtekeningen. Dat we deze mijlpaal zo snel bereiken laat zien dat Europeanen een beter leven voor de dieren willen. Het is gewoonweg niet meer van deze tijd om dieren op te sluiten in kooien.”

Voor een succesvol burgerinitiatief hebben we 1 miljoen handtekeningen nodig. Heb jij nog niet getekend? Teken dan hier.

Compassion in World Farming is initiatiefnemer van het burgerinitiatief. Meer dan 140 organisaties in heel Europa steunen het. In Nederland zijn dat Varkens in Nood, World Animal Protection, de Dierenbescherming, VierVoeters, Bont voor Dieren, CAS-International en Wakker Dier.