Zoekpictogram

Supervarken in Nijmegen

News Section Icon Gepubliceerd op 22-11-2018

Afgelopen dinsdag is het immense kunstwerk ‘Ode aan het varken’ van kunstenares Jantien Mook in Nijmegen gearriveerd. Het symbool van onze campagne tegen kooien in de veehouderij staat nu op Plein 1944, middenin het centrum!

Na de onthulling vorige maand in Amsterdam is Nijmegen de tweede stad waar het varken te zien is. Het vervoer en de opbouw is geheel mogelijk gemaakt door de steun onze donateurs.

We willen iedereen die heeft meegedaan aan de crowdfundingactie heel hartelijk danken!

Onze supporters doneerden Met dit prachtige bedrag zorgen we ervoor dat het supervarken naar drie steden kan reizen.

Nijmeegse wethouder Noël Vergunst - 700 px.jpg
Nijmeegse wethouder van cultuur Noël Vergunst (links) verwelkomt het kunstwerk. In gesprek met Geert Laugs, directeur CIWF Nederland.

 

Jantien Mook en Dirk-Jan Schrander - 700px.jpg
Kunstenares Jantien Mook en haar partner Dirk-Jan Schrander maakten het kunstwerk.

 

Ode aan het Varken - 700px.jpg

Het kunstwerk trekt veel aandacht van media en publiek. Ook in Nijmegen is het varken direct op radio, TV en in de kranten te zien geweest. Het is een geweldige manier om zoveel mogelijk steun en handtekeningen te verzamelen voor ons Europees burgerinitiatief tegen kooien in de veehouderij.

Met dank aan Duncan de Fey voor de foto’s.

 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).