Zoekpictogram

Crowdfundingactie: supervarken door heel Nederland

News Section Icon Gepubliceerd op 22-10-2018

Onthulling van het reusachtige varken

Dinsdag is onze nieuwste crowdfundingactie van start gegaan. Ons doel is om het reusachtige kunstwerk van een springend varken op verschillende plekken door heel Nederland te laten zien. Zo bereiken we veel mensen en roepen we hen op om in actie te komen voor de dieren. Het kunstwerk van kunstenares Jantien Mook is het symbool van onze campagne tegen kooien in de veehouderij.

In twee dagen doneerden supporters al €2.265,-. Een geweldige start. Om het imposante varken in 4 steden in Nederland neer te zetten hebben we €10.000,- nodig. Het vervoer en het op- en afbouwen van dit grote, zware kunstwerk kost namelijk ongeveer €2.500,- per stad. Meedoen met de crowdfundingactie kan tot en met 8 november.

Europees burgerinitiatief: grootste dierenwelzijnscampagne

Vorige week werd het kunstwerk feestelijk onthuld in het Westerpark in Amsterdam. Dit was tevens het startschot van het Europees burgerinitiatief tegen kooien in de veehouderij. Dit is een van de grootste dierenwelzijnscampagnes ooit: meer dan 130 organisaties uit heel Europa doen mee.

Dierenleed in kooien

In de Europese vee-industrie zitten honderden miljoenen dieren opgesloten in kooien. Het gaat om kippen, konijnen, moedervarkens, kwartels, kalveren, eenden en ganzen. Het Europees burgerinitiatief roept Europa op om te stoppen met het gebruik van kooien in de veehouderij en dieren een beter leven te geven.

Dieren in kooien

Lees hier meer over de campagne.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).