Search icon

Actie tegen plofkip bij Amerikaanse McDonalds

News Section Icon Gepubliceerd op 9-8-2018

Onze Amerikaanse CIWF collega’s voeren momenteel campagne tegen plofkip bij McDonalds. Twee weken geleden stonden zij samen met andere dierenbeschermingsorganisaties op de stoep bij het hoofdkantoor van de fastfoodketen met dozen vol handtekeningen tegen plofkip. Een bezorgde moeder startte een petitie voor een beter kippenleven bij de Amerikaanse McDonalds en in korte tijd steunden meer dan 200.000 mensen haar oproep.

Petitie tegen plofkip naar Amerikaanse hoofdkantoor McDonalds

De kippen van McDonalds staan hun hele leven op elkaar gepakt in overvolle, vaak smerige schuren, en groeien zo hard dat hun lichaam het gewicht amper kan dragen en ze soms door hun poten zakken. Zo’n 90 grote Amerikaanse voedselbedrijven, waaronder Burger King en Subway, hebben al aangegeven over te stappen naar betere kip. McDonalds blijft tot nu toe achter. 

Meer informatie over de campagne vind je op de Amerikaanse website.

Plofkip