Zoekpictogram

Indrukwekkende acties tegen veetransport

News Section Icon Gepubliceerd op 19-6-2018

Afgelopen donderdag kwamen duizenden mensen over de hele wereld in actie tegen het dierenleed tijdens verre veetransporten. Wij stonden de hele dag op de Dam in Amsterdam met een levensgroot videoscherm waarop we het dierenleed lieten zien. Honderden voorbijgangers tekenden onze petitie voor een Nederlands verbod op verre veetransporten. Bekijk hieronder het videoverslag.


Niet alleen in Amsterdam, maar over de hele wereld kwamen mensen in actie. Meer dan 150 acties in 35 landen werden georganiseerd.

Foto's Internationale Actiedag 2018

 In onder andere Amsterdam, Warschau, Praag, Tarragona, Parijs en Rome kwamen mensen in actie.

Het is de derde maal dat wij het initiatief nemen voor de internationale actiedag. Dit jaar is er gekozen om de dag op 14 juni te organiseren, omdat het die dag exact drie jaar geleden dat 13.000 schapen een vreselijke dood stierven aan boord van een transportschip uit Roemenië. Door fouten kon het schip niet aanmeren in het land van bestemming en bleef weken op zee. Alle dieren stierven van uitdroging, honger en uitputting.

Dierenleed

Dit afschuwelijke verhaal is slechts een van de vele misstanden tijdens verre veetransporten.

Jaarlijks gaan bijna 4 miljoen Europese dieren op transport naar landen buiten de EU. Ook Nederland exporteerde in de afgelopen 5 jaar ruim 60.000 runderen naar onder andere Jordanië, Rusland en Marokko.

Veel voorkomende dierenwelzijnsproblemen zijn onder andere gebrek aan rustpauzes, water en voer, ongeschikte vrachtwagens, transport van zieke, zwakke of zwangere dieren en afwezigheid van medische zorg. Verre veetransporten zijn een van de meest extreme vormen van dierenleed.

Internationale campagne

Wij voeren al jaren campagne tegen verre veetransporten. Dit heeft onder andere geleid tot het stopzetten van EU-subsidies voor de export van runderen naar het Midden-Oosten en tot verbeteringen van de Europese regels voor veetransporten. Wij pleiten voor een maximumduur van 8 uur voor alle veetransporten en een verbod op veetransporten naar landen buiten de EU, waar het welzijn van dieren tijdens transport niet te garanderen is.

 

 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).