Zoekpictogram

Rechtszaak gewonnen tegen Franse varkensindustrie

News Section Icon Gepubliceerd op 8-2-2018

Gisteren hebben wij in Parijs de rechtszaak gewonnen die de Franse varkensindustrie tegen ons aanspande. De varkensboeren waren niet blij met de videospots die wij in bioscopen in heel Frankrijk vertoonden. Deze lieten de vreselijke omstandigheden zien waarin 95% van de Franse varkens leeft: kale, overvolle hokken en het verminken van de dieren door onverdoofd staartjes en balletjes te verwijderen. Vooral de oproep in de spot om geen vlees uit de Franse vee-industrie te kopen, schoot de industrie in het verkeerde keelgat.

De uitspraak van de Franse rechter bevestigt dat de klacht van de industrie ongegrond was. De beelden van het gruwelijke dierenleed lieten gewoonweg de waarheid zien. Wij zijn erg blij met deze overwinning. Het laat zien dat de vee-industrie het leed van de miljoenen dieren niet langer kan verbergen. Hoe graag ze het ook zou willen.

Léopoldine Charbonneaux, directrice van CIWF France: “Het is een cruciaal en belangrijk succes, maar natuurlijk gaan wij door. Gesterkt door deze overwinning gaan wij met nog meer overtuiging en vastberadenheid de strijd aan tegen het dierenleed in de vee-industrie.”

In de bioscoopspot zien we de vermelding “origine France” (afkomstig uit Frankrijk). Deze staat op veel Franse producten en wekt vaak bij consumenten het vertrouwen op dat vlees goed, duurzaam en diervriendelijk is geproduceerd. De spot van CIWF France laat echter zien dat er vreselijk dierenleed schuilgaat achter het Franse varkensvlees.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).