Zoekpictogram

Landbouwministers roepen op tot beter dierenwelzijn

News Section Icon Gepubliceerd op 25-1-2018

pigs_outdoors.jpg

Afgelopen zaterdag (20 januari) hebben landbouwministers uit meer dan 60 landen een verklaring ondertekend waarin ze pleiten voor beter dierenwelzijn en een duurzamere veehouderij. Dit gebeurde op de internationale conferentie Global Forum for Food and Agriculture in Berlijn.

Belangrijke stap

In de verklaring staan verschillende positieve verwijzingen naar dierenwelzijn en ze erkent dat de vee-industrie schadelijk is voor het milieu. Bovendien bevestigen de ministers dat overconsumptie van vlees en zuivel ongezond is en moedigen zij de ontwikkeling van plantaardige eiwitbronnen aan.

Peter Stevenson, Chief Policy Advisor van CIWF: “Dit is een belangrijke stap. Het is goed te zien dat zoveel landen nu erkennen dat het dierenwelzijn écht verbeterd moet worden en dat de hedendaagse vee-industrie een schadelijke impact op de aarde heeft. Bovendien kan deze steun voor een kleinschaligere, duurzame landbouw en voor het gebruik van alternatieve eiwitbronnen bijdragen aan het einde van de intensieve vee-industrie.”

De verklaring:

De ministers

  • Roepen op tot verdere ontwikkeling van de mogelijkheden voor diervriendelijke veehouderij op een internationaal niveau
  • Benadrukken het belang van diversiteit in houderijsystemen, in tegenstelling tot een eenzijdige industriële productie
  • Erkennen de waarde van integrale systemen waarbij gewas, vee en bosbouw gecombineerd zijn, van agro-ecologie en van houderijen met beweiding. Deze systemen bieden in potentie goed dierenwelzijn
  • Ondersteunen onderzoek naar alternatieve eiwitbronnen om zowel mens als dier duurzaam te voeden
  • Streven ernaar voedselverspilling tegen te gaan in de veehouderij, met name door beter gebruik te maken van voedsel dat niet-eetbaar is voor mensen
  • Streven ernaar consumenten beter voor te lichten met betrekking tot een gezond en duurzaam voedingspatroon

 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).