Search icon

Megastal voor 18.000 varkens van de baan

News Section Icon Gepubliceerd op 15-12-2017

Geweldig nieuws: de megastal voor 18.000 varkens in de gemeente Meierijstad is van de baan! Dit heeft de gemeenteraad gisterenavond besloten. Een prachtige overwinning!

Eerder dit jaar kwamen we in actie tegen de plannen voor de stal. Ruim 15.000 supporters tekenden onze petitie, die wij de wethouder overhandigden tijdens een raadsvergadering. De protesten – ook van de buurtbewoners – kregen landelijke aandacht.

In een dergelijke megastal zouden 18.000 varkens opgesloten zitten in krappe, kale hokken. En ook de impact op de aarde en de buurtbewoners is mega. Denk aan stank, bodem- en luchtvervuiling en uitstoot van broeikasgassen. De plannen leidden tot grote spanningen bij de gemeente. Deze leek eerst in te stemmen, maar heeft gisteren toch besloten geen vergunning te verlenen. Wij zijn erg blij met deze overwinning en willen alle petitieondertekenaars van harte bedanken! 

megastal2.jpg
Wethouder Van den Boogaard neemt de handtekeningen in ontvangst, tezamen met 18.000 bloemenzaden als symbolisch alternatief.