Zoekpictogram

Megastal in Meierijstad van de baan

News Section Icon Gepubliceerd op 23-11-2017

Er komt toch geen megastal voor 18.000 varkens aan de Lieshoutseweg in Meierijstad. Gisteren besloot het college van B&W van Meierijstad namelijk toch geen vergunning te willen geven tegen deze stal, waartegen omwonenden massaal protest hadden aangetekend. Zij vreesden enorme stank en andere overlast in een gebied dat toch al vol staat met vee-industrie.

18.000 bloemenzaden voor gemeente Meierijstad

Eerder organiseerden wij twee protestacties tegen deze stal. Daarbij wezen we het gemeentebestuur natuurlijk op het megadierenleed en de schadelijke gevolgen van zo’n megastal. Die reiken namelijk veel verder dan de directe omgeving, of zelfs maar de gemeente Meierijstad. Tijdens een drukke en verhitte vergadering van de gemeenteraad boden we in juni dit jaar daarom maar liefst 15.000 handtekeningen aan van bezorgde mensen uit heel Nederland. Bovendien schonken we de gemeente 18.000 bloemenzaden als alternatief voor de 18.000 varkens.

Geert Laugs, directeur van Compassion in World Farming Nederland zegt in een reactie: "Het is geweldig dat B&W van Meierijstad nu de moed hebben deze stal die niemand wil toch tegen te houden. We hopen dat de besturen van gemeentes waar soortgelijke aanvragen lopen dit voorbeeld volgen, want megastallen zorgen voor megadierenleed en voor grote problemen in de directe en verre omgeving".

Links

 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).