Zoekpictogram

Hoe voeden we de wereld duurzaam en diervriendelijk?

News Section Icon Gepubliceerd op 30-8-2017

Hoe stoppen we de vernietigende gevolgen van de vee-industrie? En hoe ontwikkelen we een nieuw voedselsysteem dat niet ten koste gaat van natuur, dieren, mensen en de aarde? Om antwoord te krijgen op deze vragen organiseren Compassion in World Farming en het Wereld Natuur Fonds op 5 en 6 oktober 2017 een grote internationale conferentie getiteld ‘Extinction and Livestock’ in Londen.

Internationale conferentie 5 en 6 oktober in Londen

conferentie.jpg

www.extinctionconference.com


jaguar-swimming.jpg

Over de hele wereld worden wilde dieren, als de olifant en de jaguar, ernstig bedreigd omdat hun leefgebied plaats maakt voor soja- en oliepalmplantages, waarvan de oogst verdwijnt in veevoer voor dieren in de vee-industrie.

olifant.jpg

 

De vee-industrie verbruikt massaal onze beperkte natuurlijke bronnen, vormt een ernstige bedreiging voor de biodiversiteit en leidt tot voedselongelijkheid. In een wereld waar natuur verdwijnt, diersoorten uitsterven en miljoenen mensen honger lijden, is het noodzaak te werken aan een geheel nieuw voedselsysteem. Daarom roepen wij beleidsmakers, organisaties en individuen op om deel te nemen aan de conferentie en mee te werken aan oplossingen.

Op de ‘Extinction and Livestock’ conferentie komen verschillende vakgebieden samen:

 • Natuurbescherming
 • Dierenwelzijn en veehouderij
 • Land- en watergebruik
 • Milieu en klimaatverandering
 • Ethiek en economie
 • Gezond en duurzaam voedsel
 • Voedselveiligheid
 • Voedselindustrie
conferentie2.jpg

 Sprekers op de conferentie zijn onder andere:

 • Raj Patel (schrijver en activist)
 • Hans Herren (Wereldvoedselprijswinnaar)
 • Dr. Hilal Elver (Speciale VN-Rapporteur voor het Recht op Voedsel)
 • Dr. Carl Safina (ecoloog en schrijver)
 • Professor Frank Hu (Harvard University School of Public Health)
 • Jonathon Porritt CBE (schrijver en co-oprichter van het Forum for the Future)

Ook zijn er bijdragen van antropologe Jane Goodall, auteur Yuval Noah Harari (bekend van de boeken ‘Sapiens’ en ‘Homo Deus’) en van mensenrechtenexpert Olivier de Schutter. Het volledige programma en registratie voor deelname op:


www.extinctionconference.com


De conferentie wordt georganiseerd door Compassion in World Farming in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds.

logociwfwwf.jpg

Partners:

partners.jpg
Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).