Zoekpictogram

Bioscoopspot tegen verre veetransporten

News Section Icon Gepubliceerd op 23-8-2017

22 Nederlandse bioscopen zullen in de tweede week van september onze nieuwe spot tegen verre veetransporten vertonen. De spot is mogelijk gemaakt door speciale bijdragen van onze donateurs en actrice Miryanna van Reeden sprak belangeloos de tekst in: Miryanna: “Heel veel mensen hebben geen idee van de trieste ellende waarin dieren verkeren op verre veetransporten. De beelden zijn niet aangenaam, maar ze schudden wakker en dragen bij aan meer bewustzijn.”

Bekijk de spot:De spot zal van 7 t/m 13 september te zien zijn in de 22 grootste filmhuizen in Nederland, waaronder Tuschinsky in Amsterdam, Kinepolis in Rotterdam en LUX in Nijmegen, voorafgaand aan alle filmvoorstellingen (met uitzondering van kinderfilms).

Internationale actiedag tegen verre veetransporten

De spot is onze bijdrage aan de internationale actiedag tegen verre veetransporten op 13 september. Compassion in World Farming heeft het initiatief genomen om jaarlijks op deze dag, samen met zoveel mogelijk organisaties, in de hele wereld aandacht te vragen voor het immense dierenleed tijdens verre veetransporten. In 2016 vond de dag voor de eerste keer plaats en werden er wereldwijd meer dan 100 acties of demonstraties georganiseerd. In Nederland staken we toen op het strand bij IJmuiden 7000 kaarsen aan, ter nagedachtenis aan de 70.000 schapen die stierven tijdens de grootste scheepsramp van een veetransport ooit.

CIWF NL - AANF Day 2016 - IJmuiden 8.jpg
7000 kaarsen vormden de woorden ‘Dieren zijn geen vracht’ op het strand van IJmuiden

Wil je meer weten over de internationale actiedag tegen verre veetransporten? Kijk dan op de speciale actiesite: stoplivetransport.org

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).