Zoekpictogram

Internationale prijzen voor beter dierenwelzijn

News Section Icon Gepubliceerd op 18-7-2017

Op 28 juni reikten wij in Londen de jaarlijkse Good Farm Animal Welfare Awards uit: onderscheidingen voor grote voedselbedrijven die belangrijke stappen zetten voor beter dierenwelzijn. Maar liefst 68 bedrijven van over de hele wereld vielen in de prijzen. Het is het tiende jaar dat wij de awards uitreiken. In 2007 begonnen we met slechts één onderscheiding, de Good Egg Award, voor het gebruik van scharreleieren in plaats van kooi-eieren. Tegenwoordig onderscheiden wij bedrijven ook voor hun inspanningen voor een beter leven voor onder andere koeien, kwartels, konijnen en varkens.

awards.jpg

Nieuw dit jaar was de Cage Free Award – een prijs voor voedselbedrijven die geen vlees en eieren verkopen van dieren in kooien. Onder andere Marks & Spencer en de Jamie Oliver Group namen deze award in ontvangst.

Ook reikten we prijzen uit aan 29 Chinese varkens- en kippenboeren. Deze pioniers zorgen met hun internationale onderscheidingen dat dierenwelzijn ook in China op de agenda komt.

awards2.jpg

Dit jaar waren er geen Nederlandse winnaars. Eerdere jaren vielen onder andere KLM, Jumbo en Knorr in de prijzen voor hun beleid.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).