Zoekpictogram

Subway stopt met plofkip in de VS

News Section Icon Gepubliceerd op 26-5-2017

De bekende sandwichketen Subway stopt met plofkip in de Verenigde Staten. Subway is de grootste fastfoodketen in de wereld (McDonalds staat op nummer 2). Deze stap betekent dan ook een beter leven voor miljoenen kippen in de VS. Onze Amerikaanse CIWF-collega’s hebben, tezamen met collega-organisaties, hard gewerkt om de keten over de streep te trekken.

Rachel Dreskin, Hoofd Food Business-campagnes van CIWF Verenigde Staten: “Dit is een historisch moment voor de kippenindustrie. Wanneer de grootste fastfoodketen van de wereld voor betere kippen kiest, is er geen weg meer terug.”

Subway belooft o.a. voor een langzamer groeiend kippenras te kiezen en de dieren meer ruimte en licht te geven. De volledige omschakeling zal helaas nog wel enkele jaren in beslag nemen. De keten zegt per 2024 te zijn overgeschakeld. In Nederland verkoopt Subway nog wel steeds plofkip.

nieuws-subway.jpg
Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).