Zoekpictogram

Franse CIWF aangeklaagd door varkensindustrie

News Section Icon Gepubliceerd op 23-5-2017

Onze Franse CIWF collega’s worden voor de rechter gedaagd door de varkensindustrie. De industrie is niet blij met de videospotjes die CIWF France dankzij de steun van haar supporters in oktober vorig jaar in bioscopen in heel Frankrijk toonde. De filmpjes laten de slechte, dieronvriendelijke omstandigheden zien waarin 95% van de Franse varkens leeft. Vooral de oproep om geen vlees uit de Franse vee-industrie te kopen, schiet de industrie in het verkeerde keelgat. CIWF France gaat natuurlijk door met haar campagnes en gaat met vertrouwen de rechtszaak tegemoet.

extrait-video-cochon.jpg

De industrie legt ons het zwijgen niet op

Léopoldine Charbonneaux, directrice van CIWF France: “Ons werk is om consumenten de waarheid achter de vee-industrie te laten zien en de diervriendelijkere alternatieven die er bestaan, zodat zij goede keuzes kunnen maken. De industrie zal ons nooit het zwijgen opleggen.”

De vermelding “origine de France” (afkomstig uit Frankrijk) wekt vaak bij consumenten het vertrouwen op dat vlees goed, duurzaam en diervriendelijk is geproduceerd. De videospotjes van CIWF France laten zien hoe Frans vlees werkelijk wordt geproduceerd. De video’s zijn hier te bekijken.

De industrie ontkent niet dat de beelden de werkelijkheid laten zien, maar vindt desalniettemin dat ze de Franse sector in een kwaad daglicht stellen. Ze verzet zich met name tegen de ‘oproep tot een boycot’ van vlees uit de vee-industrie. 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).