Zoekpictogram

Schokkende poster veetransport in bushokjes door heel Nederland

News Section Icon Gepubliceerd op 23-2-2017

Poster tegen verre veetransporten in bushokjes door heel Nederland

Deze week is in bushokjes in heel Nederland te zien hoezeer dieren lijden tijdens verre veetransporten. Onze poster roept de busreiziger op in actie te komen door de petitie voor een Europees verbod op verre veetransporten te tekenen. De posteractie is geheel gefinancierd via een crowdfundingactie, waarbij binnen een maand ruim 19.500 euro gedoneerd werd. Geert Laugs, directeur CIWF Nederland: “Verre veetransporten zijn extreem wreed en dat grijpt veel mensen aan, zoals blijkt uit de overweldigende reacties op onze crowdfundingactie. Europa mag de massale roep om een verbod van verre veetransporten niet langer negeren.” De in totaal 141 posters zijn deze week te zien in bushokjes door heel Nederland: van de Dam in Amsterdam tot het Sint Janskerkhof in Utrecht en de Grote Markt in Groningen. Zie hier de locatielijst.

Eindeloos dierenleed

Dagelijks worden duizenden Europese dieren op transport gesteld naar verre bestemmingen. Ze zijn vaak dagenlang onderweg onder veelal zeer slechte omstandigheden. Dieren zitten krap op elkaar, raken uitgeput, dorstig en hongerig, vaak gewond en soms overleven ze de reis zelfs niet. Controles op veewagens zijn vaak onvoldoende. Dieren moeten soms hevige kou, dan wel brandende hitte doorstaan. Vooral de transporten naar bestemmingen buiten de EU zijn berucht. Aan de EU grens ontstaan regelmatig problemen en op de bestemming worden de dieren vaak zonder verdoving geslacht. CIWF voert samen met andere organisaties internationaal campagne voor een Europees verbod op alle veetransporten die langer dan 8 uur duren, voor betere regels en voor strengere controles. De foto van het kalf werd gemaakt door dierenbeschermingsorganisaties AWF-TSB en Eyes on Animals tijdens een inspectie. Het dier had hevige dorst na een lange reis van Oostenrijk naar Turkije.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).