Zoekpictogram

Crowdfundingactie: posters dierenleed veetransporten in bushokjes

News Section Icon Gepubliceerd op 19-1-2017

Poster crowdfundingactie transport

We zijn een crowdfundingactie gestart voor een postercampagne tegen verre veetransporten. Het doel is om de aangrijpende poster van een kalf op transport in bushokjes in de centra van alle grote steden in Nederland te hangen. De poster laat op indringende wijze het vreselijke dierenleed zien tijdens verre veetransporten en roept de busreiziger op om de internationale petitie te tekenen voor een Europees verbod.

Geert Laugs, directeur CIWF Nederland: “Via deze posters komen honderdduizenden mensen oog in oog te staan met het vreselijke leed tijdens verre veetransporten en worden opgeroepen in actie te komen. De transporten zijn ongelooflijk wreed en onnodig en moeten zo snel mogelijk verboden worden.” De actie heeft binnen een week al ruim 10.000,- euro opgebracht. Het doelbedrag is 15.000,- euro. De foto van het kalf werd genomen door Eyes on Animals en AWF-TSB tijdens een inspectie. Het dier had hevige dorst na een lange reis van Oostenrijk naar Turkije. De crowdfundingactie loopt nog t/m 31 januari.

Crowdfundingactie

De posteractie maakt deel uit van de internationale campagne #StopTheTrucks waarbij we samenwerken met verschillende internationale organisaties. Al meer dan 500.000 mensen in heel Europa tekenden de petitie die gericht is op een verbod op verre veetransporten en de invoering eist van scherpere regels en controle tijdens transport. De petitie loopt nog tot en met maart.

Verre bestemmingen

Dagelijks worden duizenden Europese dieren op transport gesteld naar verre bestemmingen. Ook Nederlandse dieren gaan op transport naar landen buiten Europa. Binnen de huidige Europese regels mogen geiten, schapen en runderen 29 uur (met één uur pauze) en varkens 24 uur vervoerd worden. Na een rustperiode van 24 uur mogen de dieren vervolgens opnieuw op transport. Er is geen grens gesteld aan de afstand waarover dieren vervoerd mogen worden en ook niet aan de duur van de transporten. Wij pleiten voor een maximale duur van 8 uur voor alle transporten.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).