Zoekpictogram

Cameratoezicht in slachterijen Frankrijk

News Section Icon Gepubliceerd op 16-1-2017

Cameratoezicht slachterijen Frankrijk

Er komen vanaf volgend jaar camera's in alle slachthuizen in Frankrijk. Dat heeft het parlement donderdagavond besloten. Een geweldige overwinning!

Het afgelopen jaar zijn de Franse slachthuizen meerdere malen in het nieuws geweest in verband met grote misstanden. Dierenbeschermingsorganisatie L214 maakte undercover beelden van afschuwelijk dierenleed in slachthuizen door heel Frankrijk. Ons Franse CIWF kantoor voerde de afgelopen tijd tezamen met 9 andere NGO’s via lobbywerk en publieksacties de druk op de parlementsleden sterk op. Tienduizenden Franse CIWF supporters schreven daarbij persoonlijk een e-mail naar de politici om te vragen voor cameratoezicht.

Léopoldine Charbonneaux, directrice van CIWF France zegt: “Frankrijk is het eerste Europese land dat verplichte cameratoezicht in slachthuizen invoert. Dit is een ongekende overwinning, te meer de oppositie zeer sterk was. We zijn erg trots op deze geweldige stap voor de dieren.”

De senaat moet nog met de plannen instemmen, maar het lijkt zeker dat de Franse slachters in de toekomst worden gecontroleerd bij hun werk. CIWF pleit voor verplicht cameratoezicht in alle EU landen. Geert Laugs, directeur CIWF Nederland: “Dieren moeten zo goed mogelijk beschermd worden in de laatste, zo kwetsbare momenten van hun leven. Daarom is het van groot belang dat er meer transparantie komt, ook in Nederlandse slachthuizen.”

Bij enkele Nederlandse slachthuizen is er al cameratoezicht, zoals bij Compaxo in Zevenaar. Deze meldt een positieve impact van de camera’s; problemen worden eerder gesignaleerd en medewerkers gedragen zich fatsoenlijker onder cameratoezicht.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).