Zoekpictogram

EU onderzoek: Burgers willen beter dierenwelzijn

News Section Icon Gepubliceerd op 17-3-2016

eblogo_new.jpg (1)

Deze week verschenen de resultaten van het nieuwe Eurobarometer-onderzoek van de Europese Commissie over het welzijn van landbouwdieren. De enquête toont aan dat de overgrote meerderheid van de Europese burgers bezorgd is over het welzijn van landbouwdieren en verbetering wil. 


De indrukwekkende resultaten maken duidelijk dat het niet aan maatschappelijk draagvlak ontbreekt om het dierenwelzijn in de Europese vee-industrie te verbeteren. Het veelgehoorde argument van boeren en vleesproducenten dat ze simpelweg leveren waar consumenten om vragen, gaat niet op.

Geert Laugs, directeur Compassion in World Farming Nederland: “De internationale beweging die een einde wil aan het massale dierenleed in de Europese vee-industrie groeit met de dag. Het is de hoogste tijd dat Brussel luistert naar haar miljoenen Europese burgers en in actie komt voor een diervriendelijkere, gezonde en duurzame veehouderij.”

De 'Eurobarometer' is een officieel onderzoek van de Europese Unie, dat werd uitgevoerd onder 27.000 mensen in alle lidstaten van de EU. Het onderzoek is uitgevoerd op verzoek van de Eurogroup for Animals, waar Compassion in World Farming lid van is.

De belangrijkste resultaten op een rij

94% van de ondervraagden vindt zorg voor het welzijn van landbouwdieren belangrijk

82% vindt dat landbouwdieren beter beschermd zouden moeten worden dan nu het geval is

64% zegt meer informatie te willen hebben over hoe landbouwdieren in hun land behandeld worden

9 van de 10 mensen vindt dat geïmporteerde producten aan de Europese dierenwelzijnseisen moeten voldoen, en vindt dat de EU meer zou moeten doen om dierenwelzijn wereldwijd te promoten

68% vindt dat de meeste beslissingen op het gebied van dierenwelzijn op EU niveau zouden moeten worden genomen

De helft van de Europese burgers kijkt naar dierenwelzijnskeurmerken bij het boodschappen doen, en 59% is bereid meer te betalen voor hoger dierenwelzijn.

Het Eurobarometer-onderzoek “Attitudes of Europeans towards Animal Welfare” is hier te downloaden.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).