Zoekpictogram

Oproep aan Brussel: stem tegen klonen

News Section Icon Gepubliceerd op 3-9-2015

Klonen is dierenleed

In minder dan een week, op 8 september, stemt het Europees Parlement over de vraag of landbouwdieren mogen worden gekloond. En omdat klonen vreselijk dierenleed veroorzaakt, zijn wij een e-mailactie gestart om de Europarlementariërs te vragen tegen het klonen te stemmen.


Klonen is dierenleed

Klonen van koeien, varkens en andere landbouwdieren veroorzaakt enorme gezondheids- en welzijnsproblemen voor de gekloonde dieren en hun draagmoeders.

  • zwangerschappen mislukken
  • bevallingen verlopen moeizaam
  • dieren komen misvormd ter wereld
  • hoge sterfte onder pas geboren gekloonde dieren

Onnatuurlijke superdieren

Maar dat is nog niet alles. Nu al leidt het selectief fokken van landbouwdieren voor snelle groei of hoge productie tot grote problemen. Denk aan de plofkip die zo snel groeit dat haar hart en poten het vaak niet kunnen bijbenen. Of aan koeien die zoveel melk geven dat ze door de overvolle en ontstoken uiers, vaak niet meer normaal kunnen lopen. Als het klonen wordt toegestaan, gaat deze ontwikkeling naar het creëren van onnatuurlijke ‘superdieren’ nóg sneller.

Anti-kloonwet

Daarom moeten we het klonen nu stoppen. 8 september is daarom een cruciale dag. Dankzij ons vasthoudende lobbywerk stemt het Europees Parlement dan over een voorstel dat niet alleen het klonen, maar ook de verkoop en import van gekloonde dieren, hun afstammelingen of hun zaad verbiedt. Via onze e-mailactie kan iedereen de Europarlementariërs oproepen om vóór deze anti-kloonwet te stemmen.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).