Zoekpictogram

Grootste petitie tegen foie gras ooit

News Section Icon Gepubliceerd op 3-3-2015

Vandaag ontving de Europese Commissie in Brussel meer dan 300.000 handtekeningen, afkomstig uit meer dan 20 Europese landen, tegen de productie van foie gras. Deze actie, van samenwerkende dierenwelzijnsorganisaties Compassion in World Farming, Albert Schweitzer Foundation for Our Contemporaries, L214 en PETA UK, is hiermee de grootste Europese actie tegen foie gras ooit.

De ondertekenaars eisen een einde aan de zeer dieronvriendelijke dwangvoedering en het gebruik van individuele kooien. Volgens de Europese richtlijn is dwangvoedering illegaal. Individuele kooien zijn dat ook, maar worden in de praktijk nog veel gebruikt. Geert Laugs, directeur van Compassion in World Farming: “Europese burgers hebben de buik vol van deze Middeleeuwse praktijken. Het is tijd voor de Europese Commissie om haar wetten daadwerkelijk uit te voeren en hier nu een einde aan te maken.”

Wil jij op de hoogte blijven van het vervolg van deze actie? Schrijf je dan nu in voor onze e-mailnieuwsbrief. 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).