Zoekpictogram

Successen voor de dieren in 2014

News Section Icon Gepubliceerd op 23-12-2014

Er is nog een lange weg te gaan in de strijd tegen het dierenleed in de vee-industrie, maar we zijn trots op de successen die we dit jaar samen met jou behaald hebben voor de landbouwdieren!

Boek: de ware prijs van goedkoop vlees

Boek: de ware prijs van goedkoop vlees

In januari publiceerden we het boek ‘Farmageddon, the true cost of cheap meat’ waarin onze CEO Philip Lymbery in heldere taal beschrijft waarom de vee-industrie niet gezond is voor de dieren, de aarde en de mensen. Dit spraakmakende boek kreeg veel aandacht in de internationale pers en is inmiddels al verschenen in de vijfde druk! 

 

475.579 handtekeningen tegen varkensleed

475.579 handtekeningen tegen varkensleed

In maart overhandigden we in Brussel bijna een half miljoen handtekeningen tegen varkensleed aan de Europese landbouwministers. Dit fantastische aantal verzamelden we samen met ‘Hope’, ons huizenhoge opblaasvarken, tegen de vele wetsovertredingen in de Europese varkenshouderij. 

 

6 miljoen mensen ontdekken trucs voedselreclame

De geheimen van de voedselreclame

Inmiddels zagen al meer dan 6 miljoen (!) mensen onze film ‘De geheimen van de voedselreclame’, waarin we laten zien met welke trucs reclamemakers en marketeers vlees en ander voedsel aan de man brengen. Bekijk de film ook en ontdek zelf hoe misleidend voedselreclame is!

 

Vliegende start ‘Stop de kooien’ campagne

Stop de kooien

In oktober startten we onze campagne ‘Stop de kooien’ en nu al steunden meer dan 170.000 mensen ons ambitieuze doel om alle kooien in de Europese veehouderij te verbieden. In het nieuwe jaar gaan we weer met frisse energie hard aan het werk om ervoor te zorgen dat Europa kiest voor een andere veehouderij, zonder wrede kooien!

 

Libanees slachthuis gesloten

Slachthuis Karantina gesloten

Eind 2013 onthulden we vreselijke dierenleed in het Karantina slachthuis in Beiroet (Libanon): de dieren werden er bruut behandeld en zonder verdoving geslacht. Dankzij onze campagne en de steun van onze supporters is deze hel voor dieren nu gesloten!

 

VS: Dappere kippenboer opent deuren

VS: Dappere kippenboer opent deuren

In het land waar de meeste kip ter wereld wordt gegeten baarden we veel opzien met een schokkende film die laat zien hoe kippen in de Amerikaanse vee-industrie leven en hoe misleidend de reclame van sommige fabrikanten is.

 

En verder 

  • stuurden we een fotodossier naar Eurocommissaris Borg dat laat zien dat veel varkenshouders in de EU zich niet aan de wet houden. 
  • reisde het mensgrote vleeskuiken ‘Rosa’ door 21 EU-landen om te eisen dat je op het etiket van kippenvlees kunt lezen hoede dieren leefden. 
  • stuurden jullie bijna 4.000 mails aan CDA fractievoorzitter Sybrand Buma om hem te vragen ‘Farmageddon’ te lezen.
  • reikten we de eerste Chinese prijs voor dierenwelzijn uit aan Chinese producenten van varkensvlees.
  • organiseerden we in het Europees Parlement een tentoonstelling over het transport van levende Europese dieren naar niet EU landen. 

Op naar 2015

Dankzij jou konden we de dieren in 2014 helpen: hartelijk dank voor jouw deelname aan onze campagnes. Help ons in 2015 nieuwe successen te behalen voor de dieren, doe nu een donatie!

 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).