Expositie over verre veetransporten

16 december 2014

Vorige week organiseerde Compassion in World Farming (CIWF) in het Europees Parlement een tentoonstelling over het transport van levende Europese dieren naar niet EU landen. CIWF hoopt hiermee Europarlementariërs te bewegen actie te ondernemen om een einde te maken aan deze wrede handel.

Het probleem

Alleen al in de eerste 8 maanden van 2014 werden meer dan 1,7 miljoen levende Europese runderen en schapen geëxporteerd naar het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije. Europese dieren die worden getransporteerd naar niet EU-landen worden buiten de EU niet meer beschermd door de Europese wetten voor transport en slacht. De reizen duren daardoor vaak extreem lang en de dieren worden na aankomst op de bestemming vaak onverdoofd geslacht. Wij vinden dat de Europese Commissie verantwoordelijkheid moet dragen en er alles aan moet doen om het lijden van deze dieren te stoppen. Tijdens de expositie in het Europees Parlement gingen Europarlementariërs op de foto om hun steun te betuigen aan onze campagne.


Deel deze pagina

Tags
comments powered by Disqus