Zoekpictogram

Het is ons gelukt: Libanees slachthuis GESLOTEN!

News Section Icon Gepubliceerd op 20-11-2014

Slachthuis gesloten

Slachthuis gesloten

BREAKING NEWS: Dankzij onze campagne is deze hel voor dieren nu gesloten!

Eind vorig jaar onthulden we vreselijke dierenleed in het Karantina slachthuis in Beiroet (Libanon): de dieren werden er bruut behandeld en zonder verdoving geslacht. Dankzij onze campagne en de steun van onze supporters is deze hel voor dieren nu gesloten!

Onze acties waren succesvol 

In december 2013 publiceerden we onze undercover film en startten we een internationale petitie tegen het verschrikkelijke dierenleed en de onhygiënische toestanden in het slachthuis. Meer dan 130.000 mensen tekenden de petitie. De handtekeningen zijn aan de verantwoordelijke Libanese minister persoonlijk aangeboden en dankzij onze vasthoudende lobby, bezochten Libanese ministers het slachthuis. Zij zagen het dierenleed met eigen ogen en noemden de situatie: "catastrofaal". En nu is het slachthuis dus – sinds gisteren - gesloten!

Deze overwinning laat zien dat we door internationale samenwerking belangrijke resultaten kunnen bereiken voor de dieren, tegen de vee-industrie.

We gaan door

We weten nog niet of de sluiting definitief is, maar wat er ook gebeurt: we blijven de ontwikkelingen actief volgen en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat dieren in Libanese slachthuizen beter behandeld worden.

Vandaag zijn we echter vooral blij en trots, dat Karantina niet langer een plek is waar dieren worden geslagen, aan hun poten worden versleept of over dode en stervende dieren moeten klimmen voordat hun eigen keel wordt doorgesneden. Het Karantina slachthuis is nu leeg!

 

Undercover onderzoek

Let op: deze film bevat zeer schokkende beelden

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).